Over mijn visie

Ik leef en werk vanuit de holistische visie waarbij lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Ook de omgeving en het sociaal functioneren van iemand spelen een belangrijke rol. Gezondheid zie ik als een dynamisch evenwicht tussen deze aspecten.
Ik geloof in het zelfhelende vermogen van de mens. Ziekten ontstaan wanneer de vitale levenskracht, die in ieder mens aanwezig is, niet meer in staat is de balans op eigen kracht te herstellen. Als natuurgeneeskundige ondersteun en stimuleer ik het zelfhelend vermogen van de mens zodat deze zichzelf, waar mogelijk, kan helen.
Tevens vind ik het belangrijk om samen te kijken naar wat een verstoorde balans te vertellen kan hebben. Hierdoor wordt inzicht in het ziekteproces en de klachten vergroot en kan men waar mogelijk zelf (weer) verantwoordelijkheid nemen voor de eigen gezondheid en balans in het leven.
Ik zie natuurgeneeskundige therapieën als aanvullend op de reguliere geneeskunde en vind het belangrijk dat de huisarts ook op de hoogte is van eventuele (ernstige) klachten.

Als je meer over mij en mijn achtergrond wilt weten, ga dan naar over mijzelf