Ayurvedische (basis)massage
voor vrouwen

Heb je behoefte aan ontspanning?
Verlang je ernaar met aandacht aangeraakt te worden?
Heb je last van ‘huidhonger’?
Wil je even alle drukte ‘loslaten’ en vooral contact met jezelf, met je lichaam voelen?
Voel je je kwetsbaar en heb je behoefte  aan warmte, koestering?
Of wil je jezelf gewoon een heerlijk cadeau doen??!

...dan is een ayurvedische (basis)massage zeker iets voor jou!


Wat is een ayurvedische (basis)massage?

‘Ayurveda’ is een natuurgeneeswijze die in het oude India is ontwikkeld. Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’. De ayurvedische massage richt zich op het herstel van het lichamelijke en psychische evenwicht. 
De ayurvedische  basismassage (‘Abhyanga’) is een massage waarbij veel warme heilzame kruidenolie wordt gebruikt. Je ligt hierbij onder warme handdoeken waarbij je gehele lichaam deel voor deel wordt gemasseerd.
De massage ontspant en vitaliseert spieren en gewrichten, de circulatie van bloed en lymfe wordt gestimuleerd, evenals de immuniteit. Het zorgt zowel lichamelijk als geestelijk voor diepe ontspanning en gevoelens van welbevinden.


Hoe werk ik?

Ik ontvang je in een goed warme kamer en we maken kennis bij een kopje thee.
Vervolgens kleed je helemaal uit, neem je plaats op de tafel en dek ik je toe met warme handdoeken. Je ligt eerst op je buik en wordt, deel voor deel, met warme olie overgoten en gemasseerd. Daarna keer je om en wordt de voorkant van je lichaam gemasseerd.
We eindigen met een massage van het gezicht en het hoofd. Hierbij worden verschillende ‘energiepunten’ (marmas) op het gezicht langsgelopen.
Om je zo goed mogelijk te kunnen ontspannen en afvalstoffen af te voeren, zal ik je geregeld vragen diep in en vooral lang uit te ademen. Mogelijk komen er ook emoties los tijdens de behandeling, waar uiteraard, indien gewenst, aandacht voor is.
De massage duurt zo'n 75 minuten. Na de massage is er tijd om rustig op te staan, desgewenst nog een glaasje water te drinken en te delen hoe het voor je was.


Lijkt deze massage je wat?

Schroom dan niet mij te bellen voor een afspraak of meer informatie
(Persoonlijk vind ik dit een heerlijke massage om te ondergaan, echt een cadeau aan mezelf.
Jij zal er ook geen spijt van krijgen!)